Powered by RND
PodcastyBiznesProjekt Gastro

Projekt Gastro

Zuza Strzelczyk
Projekt Gastro
Najnowszy odcinek

Dostępne odcinki

5 z 72
  • 72.Jak mieć lojalnych klientów w gastro?
    Dlaczego jedni klienci wpadają tylko raz, a inni wracają regularnie, przyprowadzając znajomych?Jak zbudować grono wiernych gości, którzy nie tylko zostawiają pieniądze, ale stają się naturalnymi ambasadorami Twojej marki?W tym odcinku podcastu Projekt Gastro opowiadam, dlaczego lojalność gościa to najcenniejsza waluta w gastronomii. Dowiesz się:- ile naprawdę kosztuje pozyskanie nowego klienta i dlaczego opłaca się inwestować w relacje,- co zrobić, żeby goście wracali regularnie – nawet w sezonie ogórkowym,- jak wykorzystać personalizację, social media i proste systemy lojalnościowe w codziennej pracy,- oraz jak mierzyći wartość klienta w czasie – i dlaczego to klucz do stabilności Twojego biznesu.Nie będzie lania wody – tylko konkrety z życia lokali, przykłady działań, które realnie działają i proste sposoby, które możesz wdrożyć od zaraz, nawet jeśli masz małą kawiarnię, bistro czy pizzerię.Jeśli chcesz, żeby Twój lokal miał więcej lojalnych gości, mniej wydatków na reklamę i większy spokój w kasie – ten odcinek jest dla Ciebie.
    --------  
    26:28
  • Nr. 71. Rekrutacja w gastro – jak zatrudniać, szkolić i motywować zespół sezonowy?
    W tym odcinku dowiesz się, jak zaplanować zatrudnienie, gdzie szukać pracowników i jak pisać ogłoszenia, które naprawdę działają.Jak skutecznie przygotować się do sezonowej rekrutacji w gastro?Tłumaczę dlaczego ważne są etapy rekrutacji – od rozmowy wstępnej, przez spotkanie, aż po dzień próbny i decyzję o zatrudnieniu.Mówię też o wdrażaniu nowych osób przy użyciu onboardingu i manuala oraz o tym, jak motywować pokolenie Z, żeby chciało zostać na dłużej. Konkretne wskazówki, które pomogą Ci ogarnąć zespół przed sezonem.
    --------  
    17:52
  • Nr. 70. Strona internetowa restauracji.
    Czy restauracja w dzisiejszych czasach naprawdę potrzebuje własnej strony internetowej? W erze mediów społecznościowych wielu właścicieli lokali zastanawia się, czy to w ogóle ma sens. W tym odcinku rozmawiam z Patrycją Okłą – web developerem i UX designerem, która od lat projektuje strony dla różnych biznesów, w tym dla gastronomii.Razem przyjrzymy się temu, co powinna zawierać dobrze zaprojektowana strona restauracji, jak wpływa na marketing i dlaczego może pomóc przyciągnąć więcej gości. Omówimy też najczęstsze błędy, które popełniają właściciele lokali.Jeśli chcesz, żeby Twoja restauracja była lepiej widoczna w sieci i przyciągała więcej klientów – koniecznie posłuchaj!
    --------  
    58:20
  • NR. 69. Pożyczka pod terminal - szansa czy ryzyko?
    Branża gastronomiczna w Polsce nie ma łatwo – rosnące koszty, problemy z płynnością i zadłużenie to codzienność wielu lokali. W tym odcinku rozmawiam z ekspertem o nowoczesnym rozwiązaniu finansowym, jakim jest pożyczka pod terminal – czym różni się od tradycyjnych form finansowania, dla kogo może być ratunkiem, a kiedy może stać się pułapką. Dowiecie się również, jak mądrze korzystać z dodatkowych środków, żeby nie tylko przetrwać trudne czasy, ale i rozwijać swój biznes. Jeśli prowadzisz lokal i zastanawiasz się, jak poprawić swoją płynność finansową – ten odcinek jest dla Ciebie! Co wpływa na zdolność kredytową w gastro?Jak działa spłata pożyczki z dziennych obrotów?Czy da się renegocjować warunki przy spadku sprzedaży?Jak nie wpaść w spiralę złych decyzji finansowych?Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w naszej rozmowie! 
    --------  
    31:33
  • Nr.68. Jak POS pomaga zarządzać lokalem.
    Ten odcinkek to wywiad z Pawlem Blachowskim z S4H. Z naszej rozmowy dowiesz się, jak użyteczne mogą być systemy POS w branży gastro. Temat jest znany, ale możliwości nowoczesnych systemów są wciąż niewykorzystywane w pełni w zarządzaniu lokalem.Dowiesz się jak używać POS- a, aby efektywne zarządzać magazynem i nie tracić na to dużo czasu.Jak  wspierać sprzedaż dzięki optymalizacji i analizie danych w czasie rzeczywistym.Mój gość wyjaśni rownież, jak POS ułatwia zarządzanie zespołem, planowanie grafików i kontrolę czasu pracy.Dowiesz się, dlaczego coraz więcej lokali gastronomicznych wybiera POS zamiast tradycyjnych kas fiskalnych i jak to rozwiązanie może pomóc Ci usprawnić codzienne funkcjonowanie Twojego biznesu. Zapraszamy do wysłuchania odcinka!
    --------  
    57:31

Więcej Biznes podcastów

O Projekt Gastro

Projekt Gastro to jest podcast gastronomiczny, który opowiada o prowadzeniu biznesu w branży gastronomicznej. Możesz znaleźć w nim podpowiedzi jak zarządzać swoim lokalem, aby zarabiać jak najwięcej oraz, aby lokal się ciągle rozwijał.Znajdziesz  tu przydatne informacje, inspiracje, pomysły, oraz praktyczne wskazówki dotyczące zwiększania sprzedaży, planowania i marketingu.Czyli jak zarządzać gastronomią z głową.Nagrywam ten podcast dla osób, które już prowadzą swój lokal lub są managerami i szukają pomysłów czy inspiracji, ale również dla osób, które dopiero zaczynają w tej branży i chcą wystartować z własnym pomysłem na biznes.Część odcinków może też zainteresować osoby pracujące jako obsługa lokali gastro, które chcą się rozwijać.Publikuję co 2 tygodnie w poniedziałki.
Strona internetowa podcastu

Słuchaj Projekt Gastro, Biznes i Emocje i wielu innych podcastów z całego świata dzięki aplikacji radio.pl

Uzyskaj bezpłatną aplikację radio.pl

  • Stacje i podcasty do zakładek
  • Strumieniuj przez Wi-Fi lub Bluetooth
  • Obsługuje Carplay & Android Auto
  • Jeszcze więcej funkcjonalności
Media spoecznościowe
v7.23.9 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 9/17/2025 - 8:13:25 AM