Powered by RND
PodcastySztukaKawa. Bo czemu nie?

Kawa. Bo czemu nie?

Krzysztof Kołacz
Kawa. Bo czemu nie?
Najnowszy odcinek

Dostępne odcinki

5 z 46
  • #045 – Zaplecze: „Będzie Dobrze”, czyli 4 lata rzemiosła na Mokotowie (06)
    W nowym odcinku serii „ZAPLECZE” poznacie Dagmarę Rosiak, właścicielkę niewielkiego miejsca na Mokotowie, którego filozofia opiera się na trzech wartościach: dobrym produkcie, dobrej atmosferze w pracy i dobrej relacji z gośćmi. Poznajcie mikropiekarnię „BĘDZIE DOBRZE”, która serwuje także pyszną kawę!Z tego odcinka dowiecie się m.in.:- Czym w branży HoReCa może być „słoik sugestii” i co daje?- Dlaczego autentyczne rzemiosło potrafi reklamować się samo?- Jak ukryta mikropiekarnia stała się miejscem, które kochają zarówno goście, jak i zespół za barem?Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Profil BĘDZIE DOBRZE na Instagramie- Gość: Dagmara Rosiak - Zawsze Głodna- Serial „The Bear”Partnerzy tego odcinka podcastu:- Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)- BĘDZIE DOBRZEProwadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:(00:00:14) INTRO(00:00:48) Wstępniak(00:05:56) Dlaczego powstało „Będzie Dobrze”?(00:09:39) Wyzwania skali mikro w marko ujęciu(00:20:15) 4 lata(00:30:16) Kawa w piekarni?(00:35:27) Fine dining w piekarni?!(00:41:15) Za co Dagmara kocha to, co robi?
    --------  
    48:27
  • #044 – Kawiarniana Norwegia
    Wracam do Was z kolejnym podróżniczym odcinkiem — ponownie o nowych miejscach w Norwegii, które sukcesywnie odwiedzam podczas corocznych pobytów w naszym drugim domu na Północy. Dziś będzie wyjątkowo smacznie i klimatycznie. Zapraszam do Bergen i Trondheim.Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- #041 – Kawiarniany Sztokholm- #028 – Odwiedziłem jedną z najlepszych kawiarni na świecie- #016 – Turystyka kawowa, nie tylko dla jesieniarzy- Bergen: Blom- Bergen Kaffebrenneri- Vågal kaffe- og vin- Det Lille Kaffekompaniet- Trondheim: Jacobsen & Svart- KaffebrennerietPartnerzy:- Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)Prowadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:(00:00:13) INTRO(00:00:46) Wstępniak(00:02:01) Bergen: Blom(00:04:58) Bergen Kaffebrenneri(00:07:11) Vågal kaffe- og vin(00:09:22) Det Lille Kaffekompaniet(00:11:59) Trondheim: Jacobsen & Svart(00:14:31) Kaffebrenneriet(00:16:08) Ruszamy dalej!
    --------  
    17:03
  • #043 – Za co lubię ludzi kawy
    W tym odcinku odpowiadam na pytanie, które często słyszę od znajomych: „Krzysiek, ale za co właściwie kochasz tę kawę?”.Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Przycisk „Sprawdzam!” – pobieram e-book!- Mój drugi podcast „Bo czemu nie?”- #001 – Kto? Co? I dlaczego kawa?Partnerzy:- Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)Prowadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:(00:00:12) INTRO(00:00:45) Wstępniak(00:02:04) Kawa to ludzie(00:09:25) Na dzień dobry
    --------  
    10:54
  • #042 – Zaplecze: Woda w HoReCe (05)
    W nowym odcinku z serii „ZAPLECZE” na tapet bierzemy wodę w HoReCe. Moimi gośćmi są Maja Kulikowska oraz Piotr Wyszyński z BRITA Polska – specjaliści od profesjonalnej filtracji wody. Demaskujemy popularne mity i tłumaczymy, jak dbać o jakość serwowanej wody i sprzęt w Twoim biznesie.Z tego odcinka dowiesz się m.in.:- Dlaczego filtracja wody w ogóle jest jednym z kluczowych elementów biznesu HoReCa.- Czy istnieje uniwersalny system filtracji wody dla całej gastronomii.- Jak system kaucyjny na butelki wpłynie na biznes w branży HoReCa i jak dyspensery mogą rozwiązać ten problem.Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Goście: Maja Kulikowska oraz Piotr Wyszyński- Poprzednie odcinki z BRITA: odcinek 039, odcinek 036Partnerzy tego odcinka podcastu:- Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)- BRITA PolskaProwadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:(00:00:00) INTRO(00:00:46) Wstępniak(00:02:26) Woda w branży HoReCa(00:05:43) Czy istnieje system idealny dla HoReCa?(00:12:51) Jak poprawić jakość wody w urządzeniach?(00:14:50) Woda w lokalach(00:25:43) System kaucyjny w Polsce(00:29:35) Główne korzyści filtracji(00:39:10) Systemy BRITA iQ oraz rewolucja AI(00:43:47) Rady dla właścicieli z branży HoReCa
    --------  
    50:00
  • #041 – Kawiarniany Sztokholm
    Kawą w Szwecji chętnie raczą się niemal wszyscy – jak to na Północy bywa. W tym odcinku zapraszam Cię do wspólnej podróży po wybranych kawiarniach Sztokholmu.Z tego odcinka dowiesz się m.in.:- Czym jest szwedzka fika.- Gdzie zjeść najlepsze cynamonki i kardamonki w stolicy Szwecji.- Jak brak odpowiedniej gościnności może zepsuć nawet najlepsze ziarna.Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Odcinek z Norwegii- Odcinek o kawie jesienią- Stora Bageriet- Brød &Salt- Drop Coffee Roasters- Kaffemissionären- Lykke!Partnerzy:- Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)Prowadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:(00:00:00) INTRO(00:00:42) Wstępniak(00:04:31) Stora Bageriet(00:09:30) Brød & Salt(00:11:16) Drop Coffee Shop(00:14:05) Największe zaskoczenie – Kaffemissionären(00:17:47) Największe rozczarowanie – Lykke!(00:20:59) Do zobaczenia w kolejnej podróży!
    --------  
    22:18

Więcej Sztuka podcastów

O Kawa. Bo czemu nie?

Rozmowy o ulubionym owocu ludzkości. Kawie. Bo czemu nie? Zaprasza Krzysztof Kołacz i palarnia kawy specialty HAYB.
Strona internetowa podcastu

Słuchaj Kawa. Bo czemu nie?, Sztuka Poza Ramami i wielu innych podcastów z całego świata dzięki aplikacji radio.pl

Uzyskaj bezpłatną aplikację radio.pl

  • Stacje i podcasty do zakładek
  • Strumieniuj przez Wi-Fi lub Bluetooth
  • Obsługuje Carplay & Android Auto
  • Jeszcze więcej funkcjonalności

Kawa. Bo czemu nie?: Podcasty w grupie

Media spoecznościowe
v7.23.11 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 11/14/2025 - 1:59:56 PM