Powered by RND
PodcastySztukaKawa. Bo czemu nie?

Kawa. Bo czemu nie?

Krzysztof Kołacz
Kawa. Bo czemu nie?
Najnowszy odcinek

Dostępne odcinki

5 z 36
  • #035 – Zaplecze: Koncepcja lokalu i rodzinna gastronomia (03)
    W nowym odcinku z serii „ZAPLECZE” rozmawiamy z Martą Motz-Szwajcowską i jej bratem, Michałem Motzem, którzy wspólnie stworzyli Bibi’s Cafe Bar — a to dopiero początek ich planów.Z tego odcinka dowiesz się m.in.:- Jak powstają koncepcje lokali gastronomicznych?- Dlaczego rodzinny biznes nie musi oznaczać kłótni i problemów — a wręcz przeciwnie?- Czego absolutnie nie robić przy otwieraniu kolejnego lokalu?- Co jest największym wrogiem w branży HoReCa i jak się przed nim bronić?Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Bibi’s Cafe Bar- Gość: Marta Motz-Szwajcowska oraz Michał MotzPartnerzy tego odcinka podcastu:- Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)- Bibi’s Cafe BarProwadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:(00:00:00) INTRO(00:00:44) Wstępniak(00:03:55) Poznajcie historię załogi Bibi’s (i nie tylko!)(00:15:42) Zespół jest kluczem!(00:22:15) Koncept lokalu – co to znaczy?(00:44:18) Rady dla Was i wielkie marzenie Marty i Michała
    --------  
    54:40
  • #034 – Coś słodkiego do kawy? Poznajcie Must Bake!
    Moim i Waszym gościem jest Wojtek Błaszkiewicz-Okrągły, twórca Must Bake – cukierniczego projektu, który pokochało Trójmiasto. Rozmawiamy o jego drodze, inspiracjach i o tym, jak łączy wypieki z jakością, rzemiosłem i dobrą kawą.Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Must BakePartnerzy:- Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)- Must BakeProwadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:(00:00:00) INTRO(00:00:44) Wstępniak(00:05:07) Historia Wojtka i Must Bake(00:35:33) Rady dla Was i co przyniesie przyszłość
    --------  
    39:46
  • #033 – Bez kopa, ale z charakterem! Decaf i Lowcaf, czyli idealny wybór na lato?
    Kolejny odcinek poświęciłem kawie bezkofeinowej (Decaf) oraz tej z obniżoną zawartością kofeiny (Lowcaf). Gdzie je znaleźć i jak szybko przygotować ich zimne wersje na letnie upały? Posłuchaj.Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Lowcaf od HAYB- Decaf od HAYBPartnerzy:- Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)Prowadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:(00:00:19) INTRO(00:00:51) Wstępniak(00:01:40) Decaf i Lowcaf — to już!(00:11:05) Szybka, bezkofeinowa na chłodno?
    --------  
    14:42
  • #032 – Zaplecze: Ludzie HoReCi (02)
    W najnowszym odcinku z serii „ZAPLECZE” rozmawiamy o fundamencie każdego biznesu w branży HoReCa, czyli – o ludziach. Pomógł nam w tym Kuba Chruścikowski, który prowadzi aż sześć lokali, w tym bohaterkę dzisiejszej rozmowy – Muszelkę.Z tego odcinka dowiesz się m.in. tego:- Dlaczego warto płacić ludziom w terminie?- Które podejście jest lepsze w relacjach z pracownikami — bardziej „szef”, czy „kumpel”?- O czym zapomina większość tych, którzy odnieśli już sukces i co przez to traci? Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Muszelka- Gość: Kuba Chruścikowski- Projekt Nano z Torunia- Śniadanko Klub- #016 – Turystyka kawowa, nie tylko dla jesieniarzy- #022 – Dlaczego kawa drożeje?- Jak ceremonialna herbata została globalnym bestselleremPartnerzy tego odcinka podcastu:- Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)- MuszelkaProwadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:00:00:00: INTRO00:00:44: Gość: Kuba Chruścikowski00:09:48: Fundament, czyli ludzie00:19:29: Zarządzanie personelem00:25:19: Excel w trzech słowach00:31:31: Szef czy kumpel?00:37:38: Generacja Z00:38:48: Trzy rady na start
    --------  
    48:35
  • #031 – „100 Ciekawostek o Kawie” #KrzysztofBarista
    Co wspólnego mają tańczące kozy, Ludwig van Beethoven, diabeł, Wiedeń, moje ukochane Hygge i lot na Marsa? Łączy je oczywiście nasza ukochana — kawa, a ponad 100 ciekawostek na jej temat zebrał, w formie książki, mój dzisiejszy gość: Krzysztof Wacławek.Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Gość: Krzysztof Wacławek- Książka „100 Ciekawostek o Kawie” – weź udział w konkursie i zgarnij egzemplarz! Szczegóły w odcinku.Partnerzy tego odcinka podcastu:- Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)- Kawa-Warszawa.plProwadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:(00:00:00) INTRO(00:00:52) Gość: Krzysztof Wacławek – „100 Ciekawostek o Kawie”(00:33:25) Konkurs!
    --------  
    35:29

Więcej Sztuka podcastów

O Kawa. Bo czemu nie?

Rozmowy o ulubionym owocu ludzkości. Kawie. Bo czemu nie? Zaprasza Krzysztof Kołacz i palarnia kawy specialty HAYB.
Strona internetowa podcastu

Słuchaj Kawa. Bo czemu nie?, Temat rzeka i wielu innych podcastów z całego świata dzięki aplikacji radio.pl

Uzyskaj bezpłatną aplikację radio.pl

  • Stacje i podcasty do zakładek
  • Strumieniuj przez Wi-Fi lub Bluetooth
  • Obsługuje Carplay & Android Auto
  • Jeszcze więcej funkcjonalności
Media spoecznościowe
v7.20.1 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 7/5/2025 - 8:41:11 PM